Bourgogne Aligoté - Domaine Rémi Jobard

€27.50  Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€ 26.13 per fles)

De Bourgogne Aligoté van Domaine Rémi Jobard is zuiver en heeft een lichte vettigheid. Het gematigde houtgebruik komt mooi terug in deze wijn. Aroma’s doen denken aan citrus, nectarine en vers gebrande noten. Heerlijk als luxe aperitief of bij gerookte zalm, krab en tarbot.

Charles Jobard werkte jarenlang in de schaduw van zijn bekende broer François maar heeft met succes zijn eigen domaine opgebouwd. Het landgoed omvat tegenwoordig 8 hectare wijngaarden in Monthelie en Meursault en wordt beheerd door de zoon van Rémi, Charles. De wijngaarden van Jobard betreft enkele van de beste in Meursault. Zo zijn er percelen met zeer oude wijnstokken ‘Les Chevaliers’ en ‘Genevrières’ die wijnen geven een krachtig, geconcentreerd fruitkarakter, kruidigheid en terroir. Het arme en rotsachtige gebied brengt zeer terroir-typische wijnen voort. Rémi Jobard kocht in 2013 enkele percelen Bourgogne Blanc met jonge druivenstokken, grenzend aan Meursault. Omdat deze wijngaarden nooit biologisch bewerkt waren besloot hij ze nog niet te gebruiken in zijn oorspronkelijke cuvée.

Bestel deze Bourgogne Aligoté eenvoudig online. Gratis verzending bij besteding vanaf €100,-

Smaak

houtgelagerd

licht

Herkomst

Bourgogne

Druivenras

Aligoté

Oogstjaar

2021

Alcohol

12%

Rijping

Enkele maanden in Oostenrijkse eikenhouten vaten

Certificaten

Biologisch

Eenheid

0,75 liter

Producent: Domaine Rémi Jobard

Charles Jobard werkte jarenlang in de schaduw van zijn bekende broer François maar heeft met succes zijn eigen domein opgebouwd. Het landgoed omvat tegenwoordig 8 hectare wijngaarden in Monthelie en Meursault en wordt beheerd door Charles’ zoon Rémi. Sinds 2003 is Jobard ook ‘negociant’ en koopt hij druiven van andere boeren om zijn eigen productie aan te vullen. Rémi’s wijnen zijn zuiver, elegant en modern gemaakt. Zo is hij biologisch gecertificeerd, houdt hij de opbrengsten bewust laag en gebruikt hij nieuwe eikenhouten met mate...

Lees meer