
Laventura
Bryan MacRobert komt uit het Zuid-Afrikaanse Swartland, een wijnregio ten noorden van Kaapstad. Bryan studeerde oenologie in Stellenbosch en werkte daar voor de toonaangevende wijnmaker Eben Sadie. Hij reisde daarna zeven jaar lang tussen Priorat (Spanje) en Swartland (Zuid-Afrika). Zijn liefde voor Campo Viejo’s wijnmaker Clara Canals hield hem uiteindelijk in Spanje waar hij de grote diversiteit van Rioja ontdekte. Hij wilde moderne technieken combineren met de tradities van de regio. Hij richtte Laventura op in 2013. ‘Laventura’ is een combinatie van twee woorden die zowel onzekerheid als geluk omschrijven: Aventura (avontuur) en Ventura (zich wagen aan). Hij selecteerde met veel zorg een aantal oude wijngaarden en besteedt de meeste aandacht aan de landbouw en de kwaliteit van de druiven. Zijn uitgangspunt is het pure karakter van de druiven te behouden en tot uiting te brengen in de wijn. Men noemt het wel ‘new wave Rioja’. Alle wijngaarden van Laventura worden biologisch en op een duurzame manier behandeld.
De wijnen van Laventura:
Rioja Viura
Rioja Malvasia
Rioja Tempranillo
Rioja Garnacha
Land
Spanje
Regio
Rioja
Klimaat
Continentaal
Hoogte
400-500 meter
Oppervlakte
<10 hectare
Landbouw
In conversie