Piovene Porto Godi
De geschiedenis van dit wijnhuis gaat ver terug naar 1584 dat toen Conti heette en gerund werd door Flavio Barbarano. Alessandro, de vader van de huidige eigenaren: Mariantonio en Tomaso met hun kinderen Emanuele, Alessandra, Giovanni, Filipo en Chiara heeft dit familie wijnhuis de naam Piovene Porto Godi gegeven. Begin jaren 90 heeft de familie de wijngaarden vernieuwd voor betere kwaliteit wijnen.
De familie Piovene Porto Godi bezit zo’n 220 hectare grond in de Colli Berici, een heuvelgebied dat ligt tussen de steden Padua en Vicenza. Het familiebedrijf ligt in het plaatsje Toara, wat goede grond betekent. Van de 220 hectare in totaal wordt er 28 hectare gebruikt voor de wijnbouw. De wijngaarden liggen op een hoogte van 250 meter, vanaf de voet tot aan de top. Daarnaast produceert de familie olijfolie en hebben ze van de oude molen en duiventil, die op het terrein staan, prachtige appartementen gemaakt. De deuren van de kelder staan altijd open, iedereen is hier altijd welkom.
Tai rosso is een inheemse druif (voorheen bekend als: tocai rosso) die gelijkenissen vertoont met grenache, garnaccia en canonnau.
Tommaso Piovene was de eerste die geloofde in de kwaliteit van deze bijzondere druif. Respect voor de tijd is wat de productie van Piovene Porto Godi definieert. “Each bottle holds the rhythm of the earth, the strength of the vine, the voice of the sun. We just need to give it time to express itself, without forgetting to follow the vocation of a location.”
De wijn van Piovene Porto Godi:
Tai Rosso
Land
Italië
Regio
Veneto
Klimaat
Mediterraan
Hoogte
250 meter
Oppervlakte
28 hectare
Landbouw
Biologisch