Bruno Pilzer
Bruno Pilzer ligt in Italië. En het is eigenlijk heel simpel. Goed destilleren begint met respect voor traditie en de wil om te innoveren. Vincenzo Pilzer opende de destilleerderij in 1956, in het hart van de Valle di Cembra. Zijn zoon Bruno nam het bedrijf over in 1983 en blies toen een verfrissende wind door de destilleerderij.
In Valle di Cembra heeft het woord lambicar een dubbele betekenis. Het betekent het overleven in armoede door gebruik te maken van kleine hulpmiddelen en het gebruiken van de laatste resten van druiven door het destilleren van de schillen. Voor de familie Pilzer betekent alambiccare het selecteren van de juiste grondstoffen, deze op de juiste manier fermenteren, conserveren en destilleren met behulp van de Alambiek. Bruno Pilzer heeft door de jaren heen zijn destilleerapparatuur geperfectioneerd om zo de kwaliteit van de grappa’s te verbeteren. Als één van de besten in zijn vak reist hij de hele wereld over om zijn kennis te verspreiden. Een meester in de verfijning van grappa.
Door de jaren heen is de hoeveelheid Single Variety Grappa’s uitgebreid. De druivenschillen zijn afkomstig van bevriende wijnmakers, zowel in de buurt als ook uit andere delen van Italië. Het water dat gebruikt wordt komt uit de lokale bergen.
“Wanneer we ouderwets, dromerig of totaal afwezig overkomen dan komt dat gewoon doordat we constant bezig zijn met het verkrijgen van alleen de allerbeste destillaten.”
Het assortiment grappa van Bruno Pilzer bestaat uit:
Pinot Nero
Moscato Giallo
Moscato, Rosa
Invecchiata
Grappa Distilleria
l’Aqua Mater
GinPilz
Limoncello.
Land
Italië
Regio
Trentino, Trente
Klimaat
Continentaal
Hoogte
200-350 meter
Oppervlakte
n.v.t.
Landbouw
n.v.t.