
Domaine d’Ouréa
Domaine d’Ouréa is door Adrien Roustan opgericht in 2009 en ligt in het hart van Vaucluse in Cotes du Rhône. Nadat Adrien gestudeerd heeft en veel werkervaring opgedaan heeft in Bourgogne en Californië neemt hij een deel van het landgoed van zijn grootvader; Raymond Bertrand over. In zijn eerste jaar veranderde hij de wijngaard in biologische landbouw en behaalde hij de certificering in 2012. Adrien vind het belangrijk om de terroirs van de wijngaarden zo goed mogelijk over te laten komen in de wijnen. De overstap naar biodynamisch werken is voor hem de continuïteit van zijn filosofie en besloot in 2020 om zijn wijngaarden volledig om te zetten in bio-dynamiek. Een klein hecht team werkt volledig in de wijngaard en kelder. Van wijnstokken snoeien, planten en ploegen, alles gebeurd handmatig. De percelen worden op natuurlijke wijze bewerkt, altijd opzoek naar de balans tussen druiven en terroirs voor de productie van pure, elegante en lichte wijnen. De oogst gebeurt geheel handmatig in de wijngaard, om de druiven tot in het vat te respecteren. In totaal beschikt het domaine over 20 hectare dat verdeeld is over 18 wijngaarden, van 4 verschillende terroirs, waar de 4 cuvées uit voortkomen.
De wijnen van Domaine d’Ouréa:
– Tire Bouchon
– Vacqueyras
– Gigondas
Land
Frankrijk
Regio
Rhône
Klimaat
Mediterraan
Hoogte
120-520 meter
Oppervlakte
20 hectare
Landbouw
Biologisch