André Clouet
André Clouet heeft het champagnehuis opgericht in 1741. De nakomelingen van André Clouet namen zijn nalatenschap over en zorgden ervoor dat het in de familie bleef. Het wijnhuis is gevestigd in het Grand Cru dorp Bouzy. Vandaag de dag is Jean-François Clouet verantwoordelijk voor 7 hectare wijngaarden, gelegen in de Grand Cru dorpen Bouzy en Ambonnay. In zijn wijngaarden zijn voornamelijk pinot noir druivenstokken aangeplant op een kalk en kleirijke bodem. Al zijn champagnes rijpen minimaal 4 jaar in de ondergrondse kelders voordat ze op de markt gebracht worden. Jean- François werkt geheel natuurlijk door middel van onder andere handmatige oogst, geen irrigatie, zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen, verschillende planten en grassen tussen de wijngaarden ter bevordering van de biodiversiteit en hij gebruikt gerecyclede materialen voor verpakkingen.
De champagnes van André Clouet:
Land
Frankrijk
Regio
Frankrijk, Bouzy
Klimaat
Continentaal
Hoogte
75-150 meter
Oppervlakte
7 hectare
Landbouw
Conventioneel