Bardolino versus Valpolicella. Beide rode wijnen uit het gebied rondom het Gardameer. Wat is het verschil?
Beide afkomstig uit het Garda gebied en gemaakt van Corvina en Rondinella druiven. Maar wat is het verschil?
Bardolino – Corvina, Rondinella – Corte Gardoni
Deze Bardolino is gemaakt om jong te drinken. Nadat de druiven handmatig geoogst zijn, vindt de alcoholische fermentatie plaats in roestvrijstalen tanks. Daar rijpt de wijn nog enkele maanden om vervolgens gebotteld te worden en direct op de markt komt. Erg goed als aperitief of te combineren met kipgerechten, salades en antipasti. Serveer temperatuur voor deze wijn is 12 tot 14 graden.
De Bardolino is een licht rode wijn met aroma’s van kersen fruit en zachte zuren.
Valpolicella Superiore – Corvino, Rondinella – Zenato
Azienda Agricola Zenato ligt zuidelijke van het Gardameer. Deze Valpolicella heeft 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Dat maakt de wijn voller en wat romiger van smaak. Goed te combineren met gegrild vlees, rijke pasta’s en rijpe kazen. Serveer temperatuur is tussen de 16 en 18 graden,
De Valpolicella heeft een volle body met aroma’s van donker fruit en kruiden.