Nieuws

Niek Beute over de Sud rosé
Niek Beute over de Sud rosé: een wijn die je als drinker op de proef stelt. Het is een illusie te denken, dat je het bij een glaasje zal houden. Vergis je niet in zijn blozende kleurtje, het is alles behalve onzeker. Ik toost alvast op een hete en gulzige zomer.
artikel lezen
Hubrecht Duijker over Bodegas Merayo
Hubrecht Duijker over Bodegas Merayo. Veelal beplant met stokken van 80 tot 100 jaar oud. ‘Stokoud’ is hier de juiste term.
artikel lezen
De wijnkurk versus de schroefdop
Het product kurk wordt al eeuwenlang gebruikt en is afkomstig van de luchtige sponsachtige schors van de zogenaamde kurkeik. Deze bomen kunnen eeuwenoud worden en voor veel wijnkurken zorgen: elke 9 jaar kan de schors van de kurkeik geoogst worden, maar voor wijnkurken (hogere kurk-kwaliteit) is soms wel 25 jaar nodig!
artikel lezen
Normandië: hét Calvados gebied
Normandië staat bekend om haar mooie Calvados; het appeldistillaat dat alléén hier Calvados mag heten. Al vanaf de Middeleeuwen maakt men van de beste appels een destillaat van appelcider: een sterk alcoholische drank van ongeveer 45%. Binnen Normandië wordt het kleine gebiedje Pays d’Auge gezien als de plaats waar de beste appels...
artikel lezenRecente artikelen
- Alto Piëmonte: het wijngebied van de toekomst en zeker het proberen waard!
- Buitenveldert: SDEN 1 bij De Veranda
- Zuid: wijncursus SDEN 2 bij Apollofirst Boutique Hotel
- Centrum: wijncursus SDEN 2 bij Ambassade Hotel
- Reisverslag met culinaire tips in Noord-Italië: Veneto met Verona, Vicenza, Prosecco, Soave
- Blikjes visconserven uit Portugal!
- Alcoholvrije alternatieven?
- Mencia van Merayo: beste rode wijn van het jaar onder 10 euro
- Ontdek de wijnen van Piëmonte: van Arneis tot Barolo!
- Masterclass en Wijnmakerslunch Weingut Dönnhoff
- Alto Adige / Süd Tirol met Kellerei Kurtatsch
- Beaujolais is meer dan alleen Beaujolais Nouveau