Nieuws

Mosselen met de Picpoul de Pinet

Klassiek mosselrecept van Visrestaurant Lucius. "Wie wel eens op de mosselveiling is geweest, weet dat er niets boven een mossel uit de Oosterschelde gaat. Het zaad van de mosselen wordt uitgezet op percelen op zee, dit noemt men bodemcultuur. Zodra de mosselen volgroeid zijn, schept een mosselkor ze van de bodem."

artikel lezen

Oogstverslag Bruno Paillard

Bruno Paillard is een relatief jong champagnehuis dat is opgericht in 1981. Het familiebedrijf beschikt over 32 hectare eigen wijngaarden in en rondom de dorpen Bouzy, Verzenay, Oger en Le Mesnil in de Champagne in Frankrijk. Ze maken champagne van alle drie de druiven: Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier.

artikel lezen

Genieten in Piëmonte: Barolo en Tartufo

Wat een geweldig gebied met geweldige wijnen! En het was schitterend herfstweer. Afgelopen week, de tweede week van november, bezochten wij de wijngaarden van het Barolo-gebied, hieronder een kleine sfeer en foto impressie.

artikel lezen

Champagne versus Prosecco

Ja, het is weer december! Deze hele maand staat in het teken van samenzijn met vrienden en familie en cadeautjes voor het knapperend haardvuur. Als de klok 00:00 uur slaat schieten de kurken uit de fles en proosten we op het nieuwe jaar met champagne. Of cava, prosecco, sekt, cremant, you name...

artikel lezen

Recente artikelen