Nieuws

Hubrecht Duijker over de Verdicchio van Laila Libenzi

Hubrecht Duijker over één van onze nieuwe aanwinsten: Baccaloro 2014 Verdicchio dei Castelli di Jesi van Laila Libenzi.

artikel lezen

Hubrecht Duijker over de Falanghina van San Salvatore

Hubrecht Duijker over de Falanghina van San Salvatore: Van een zeer oud witte druivenras creëerde deze de Falanghina Campania, een bijna mineralige, verkwikkende witte wijn die mond prettig vult met een mix van citrusvruchten, waaronder perzik en limoen, met ook nog een partje groene appel. Super bij maaltijdsalades en verse vis.

artikel lezen

Mosselen met de Picpoul de Pinet

Klassiek mosselrecept van Visrestaurant Lucius. "Wie wel eens op de mosselveiling is geweest, weet dat er niets boven een mossel uit de Oosterschelde gaat. Het zaad van de mosselen wordt uitgezet op percelen op zee, dit noemt men bodemcultuur. Zodra de mosselen volgroeid zijn, schept een mosselkor ze van de bodem."

artikel lezen

Oogstverslag Bruno Paillard

Bruno Paillard is een relatief jong champagnehuis dat is opgericht in 1981. Het familiebedrijf beschikt over 32 hectare eigen wijngaarden in en rondom de dorpen Bouzy, Verzenay, Oger en Le Mesnil in de Champagne in Frankrijk. Ze maken champagne van alle drie de druiven: Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier.

artikel lezen

Recente artikelen