Langhe Nebbiolo - Azienda Agricola Elio Altare

€28.50  Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€ 27.08 per fles)

Deze Langhe Nebbiolo heeft een intens rode kleur en aroma's van vers rood fruit en rozen. De tannines zijn zacht en toegankelijk en in balans met de zuren. Heerlijk bij diverse antipasti, risotto met paddenstoelen en truffel en gevogelte.

Toen grootvader Giuseppe in 1948 naar La Morra kwam kocht hij een boerderij met 5 hectare wijngaarden. Uiteindelijk heeft zijn zoon Elio het overgenomen en begin 2016 heeft Elio het bedrijf officieel aan zijn dochter Silvia overgedragen. Op dit moment bevat het domein 12 hectare in totaal. In de wijngaarden worden geen chemicaliën of pesticiden gebruikt en de grond wordt bemest met gewone koemest. Voor de alcoholische fermentatie worden alleen inheemse gisten gebruikt en de wijn wordt niet geklaard of gefilterd. De druiven voor de Langhe Nebbiolo van Elio Altare zijn afkomstig van verschillende wijngaarden binnen La Morra. De stokken groeien op kalkhoudende zandbodems en zijn tussen 20 en 50 jaar oud. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd. Ze ondergaan een schilinweking en alcoholische vergisting in zogenaamde rotary fermenters. Vervolgens rijpt de wijn 5 maanden in Franse eikenhouten vaten. Botteling gaat zonder filtering en klaring.

Proefschrift november 2022: *8- 'Nebbiolo; elegante kleur, beschaafd, aangenaam fruit, smaakvol, goede tannine, levendig, prima lengte'

Bestel deze Langhe Nebbiolo eenvoudig online. Ontvang 5% korting bij 12 dezelfde stuks.

Smaak

kruidig

medium

Herkomst

Piëmonte, Italië

Lekker bij

Antipasti, gevogelte, paddenstoelen, risotto, truffel

Druivenras

nebbiolo

Oogstjaar

2022

Alcohol

14,5%

Rijping

5 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten

Certificaten

niet, werkt zo natuurlijk mogelijk

Eenheid

0,75 liter

Producent: Azienda Agricola Elio Altare

Grootvader Giuseppe kwam in 1948 naar La Morra en kocht een boerderij met 5 hectare wijngaarden waar ook appels, perziken en hazelnoten werden geteeld. Deze brachten altijd meer op dan druiven, totdat Elio het familiebedrijf overnam. Eerst ging Elio met vrienden in 1976 voor stage naar Bourgogne om meer te leren over de wijnproductie buiten Piëmonte. Eenmaal terug besloot hij het anders te gaan doen...

Lees meer