Nieuw in ons assortiment: Azienda Agricola Rallo!

Niew in ons assortiment: Azienda Agricola Rallo.

Azienda Agricola Rallo is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in Trapani, in het westen van Sicilië. Sinds de oprichting in 1860 heeft dit familiebedrijf een uitstekende reputatie opgebouwd voor de productie van wijnen die het unieke terroir van het eiland weerspiegelen. Met respect voor traditie, inheemse druiven en een oog voor innovatie combineert Rallo eeuwenoude wijnmaakmethoden met moderne technieken om wijnen van hoge kwaliteit te creëren.

Het wijndomein van Rallo beslaat uitgestrekte wijngaarden in de regio’s Marsala en Alcamo. Hier dragen de gunstige klimatologische omstandigheden bij aan de groei van inheemse druivenrassen zoals grillo, catarratto en nero d’avola. De wijn weerspiegelt de ziel van het landschap en zijn makers. Daarom hanteren ze duurzame en biologische landbouwmethoden, met respect voor de natuurlijke cycli van de seizoenen. In Alcamo, waar de grootste wijngaard van het domein ligt, verbouwt de familie Vesco 68 hectare wijnstokken. Deze wijngaarden worden omringd door bossen, olijfgaarden en akkerland, wat bijdraagt aan een intiem mediterraan ecosysteem dat zichzelf in balans houdt. De wijngaarden in Alcamo staan bekend om de productie van elegante en frisse witte wijnen gekenmerkt door hun fruitige tonen. In Marsala – waar het productiehart van het wijnhuis ligt in een historisch baglio (een 19de-eeuws landhuis) – beheren ze 10 hectare wijngaarden binnen het Stagnone natuurreservaat. Hier verbouwen ze voornamelijk grillo druiven die bekend staan om hun hoge kwaliteit en karakteristieke smaakprofiel. Dit gebied grenst aan een grote zoutvlakte, wat terug te proeven is in de Bianco Maggiore.

Door het handhaven van een ecologisch evenwicht en het bevorderen van biodiversiteit, dragen ze bij aan de bescherming van het landschap en de natuurlijke hulpbronnen van Sicilië. Kortom, de wijnen van Azienda Agricola Rallo zijn niet alleen een genot om te drinken, maar ook een weerspiegeling van respect voor natuur en traditie. Wij zijn trots om deze wijnen in ons assortiment te hebben en nodigen een ieder uit om de rijke smaken van Sicilië te ontdekken.

Bekijk de wijnen van Rallo hier.