Saint-Amour - Domaine des Chers
€27.00
Inhoud van houten B.J. de Logie 1-vaks kist met schuifdeksel:
1 x Saint-Amour - Domaine des Chers - 0,75 liter
Deze Saint-Amour heeft een robijnrode kleur en aroma’s van frambozen, aardbeien en kruisbes. De wijn is fruitig, door drinkbaar en mooi in balans. Erg goed te combineren met eendenborstfilet, escargots, verschillende zachte kazen en aardbeientaart.
Domaine des Chers dateert uit de 18e eeuw en ligt in het hart van het pittoreske dorpje Juliénas. Uiteindelijk in 2006 kwam Arnaud Briday, de zoon van Jacques meewerken in het familiebedrijf en in 2009 heeft Arnaud het gehele landgoed geërfd. De druiven voor deze Saint-Amour komem van stokken die tussen de 40 en 70 jaar uit zijn. De wijngaarden liggen op het zuiden en de bodem is hier rijk aan zand en diep verweerd graniet. Wanneer de druiven rijp zijn worden alle percelen handmatig geoogst en apart van elkaar gevinifieerd in cement en roestvrijstalen tanks. De methode macération carbonique. (koolzuurmaceratie) duurt 9 dagen met regelmatig batonnage (onderdompelen) en overpompen om voldoende aroma’s, kleurstoffen en tannines te geven aan de wijn. De malolactische fermentatie komt vanzelf opgang waarna de wijn 6 maanden verder rijpt voordat het gebotteld wordt.
U kunt tijdens het betaalproces ook een persoonlijke boodschap toevoegen voor de ontvanger.
Meerdere cadeaus tegelijk bestellen met verschillende verzendadressen? Dat kan! Neem contact met ons op.
1 x Saint-Amour - Domaine des Chers - 0,75 liter
Deze Saint-Amour heeft een robijnrode kleur en aroma’s van frambozen, aardbeien en kruisbes. De wijn is fruitig, door drinkbaar en mooi in balans. Erg goed te combineren met eendenborstfilet, escargots, verschillende zachte kazen en aardbeientaart.
Domaine des Chers dateert uit de 18e eeuw en ligt in het hart van het pittoreske dorpje Juliénas. Uiteindelijk in 2006 kwam Arnaud Briday, de zoon van Jacques meewerken in het familiebedrijf en in 2009 heeft Arnaud het gehele landgoed geërfd. De druiven voor deze Saint-Amour komem van stokken die tussen de 40 en 70 jaar uit zijn. De wijngaarden liggen op het zuiden en de bodem is hier rijk aan zand en diep verweerd graniet. Wanneer de druiven rijp zijn worden alle percelen handmatig geoogst en apart van elkaar gevinifieerd in cement en roestvrijstalen tanks. De methode macération carbonique. (koolzuurmaceratie) duurt 9 dagen met regelmatig batonnage (onderdompelen) en overpompen om voldoende aroma’s, kleurstoffen en tannines te geven aan de wijn. De malolactische fermentatie komt vanzelf opgang waarna de wijn 6 maanden verder rijpt voordat het gebotteld wordt.
U kunt tijdens het betaalproces ook een persoonlijke boodschap toevoegen voor de ontvanger.
Meerdere cadeaus tegelijk bestellen met verschillende verzendadressen? Dat kan! Neem contact met ons op.
Smaak
Frans
klassiek
Herkomst
Frankrijk, Beaujolais