Champagne André Clouet, Cuvée le Chalky - André Clouet

€50.00 

Zoals de naam Cuvée le Chalky al doet vermoeden heeft deze champagne een mineralige, krijtachtige en ziltige smaak door de kalkhoudende bodems van Champagne. Een perfect glas voor aperitief en erg goed te combineren met oesters, schaal- en schelpdieren en visgerechten.

André Clouet heeft het huis opgericht in 1741. De nakomelingen van André Clouet namen zijn nalatenschap over en zorgden ervoor dat het in de familie bleef. Deze Chalky van André Clouet is een totaal nieuwe wijn. Normaal gesproken maakt André champagne van pinot noir druiven maar voor deze cuvée gebruikt hij 100% chardonnay. Één derde deel van de chardonnay druiven komt van de zuidelijke helling uit Montagne de Reims en twee derde komt van de Côte de Blancs. De druiven worden handmatig geplukt en de fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. De champagne rijpt daarna 7 jaar in de fles op zijn lie, in de kelders van Jean-François Clouet.

Bestel deze Champagne le Chalky eenvoudig online. Gratis verzending bij besteding vanaf €100,-

Smaak

licht

mineraal

Herkomst

Frankrijk, Champagne

Lekker bij

Aperitief, oesters, schaal- en schelpdieren, visgerechten

Druivenras

chardonnay

Oogstjaar

meerdere

Alcohol

12%

Rijping

6 jaar op zijn lies in de fles in de kelder

Dosage

6 g/l

Eenheid

0,75 liter

Producent: André Clouet

André Clouet heeft het huis opgericht in 1741. De nakomelingen van André Clouet namen zijn nalatenschap over en zorgden ervoor dat het in de familie bleef. Het wijnhuis is gevestigd in het Grand Cru dorp Bouzy. Vandaag de dag is Jean-François Clouet verantwoordelijk voor 7 hectare wijngaarden, gelegen in de Grand Cru dorpen Bouzy en Ambonnay...

Lees meer