Diebolt-Vallois
Diebolt-Vallois is opgericht door Jacques Diebolt en Nadia Vallois. In het kleine dorpje Cramant, in de Côte des Blancs, maken zij hier al sinds 1978 champagne.
Tegenwoordig wordt het echtpaar bijgestaan door hun kinderen Arnoud en Isabelle. De familie heeft 11 hectare wijngaarden die voornamelijk in de Grand Cru dorpen Cramant en Chouilly en Premier Cru dorp Cuis liggen. Deze zijn allemaal aangeplant met chardonnay druiven.
De druiven worden handmatig geplukt en elk perceel wordt apart gevinifieerd. Alleen het sap van de eerste persing, de zogenoemde ’cuvée’ wordt gebruikt. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen, temperatuur-gecontroleerde tanks.
De champagnes van Diebolt-Vallois:
– Champagne Cuvée Prestige – Grand cru
– Champagne Blanc de blancs
– Champagne Diebolt-Vallois Rosé
Land
Frankrijk
Regio
Champagne, Cramant
Klimaat
Continentaal
Hoogte
75-150 meter
Oppervlakte
11 hectare
Landbouw
Conventioneel